Deel 1 : Mijn 4 dagen in Londen : lichtpuntjes en meer

Hallo ,

Sommigen (die mij al volgen via mijn instagram account: xsimplyesmee) zullen het al hebben gemerkt. Ik heb namelijk vier dagen mogen genieten van alles rondom mij in Londen samen met mijn vriend . Wij hebben gelachen, geshopt, zot gedaan , veel te veel gewandeld en vooral veel genoten. Vele lichtpuntjes heb ik ontdekt en die ga ik delen samen met een aantal fotootjes.
Hopelijk genieten jullie mee, net zoals ik!

Zondag 7 februari:

Om 2 uur gaat de wekker want we hebben een lange rit voor de boeg. Om 6.30 in Calais(Frankrijk) hebben we de ferry naar Dover(Engeland). Omdat we om 5.45 ten laatste moeten inchecken en toch  1.5 uur moeten rijden tot Calais besluiten we vroeg genoeg op te staan en te vertrekken.
Aangekomen in Calais en hup de boot op. Gedurende de reis over de noordzee merkte ik toch dat dit niets voor mij is. Dat de zee niet rustig is , helpt ook niet in m’n voordeel. Yes people, ik ben dus zeeziek (bah!) . Gelukkig is Yarrith near to the rescue en is hij zo lief om pilletjes te halen tegen zeeziekte zodat het in de terugreis beter meevalt.
Rond 9 uur zijn we dan aangekomen op de parking. Deze ligt gelukkig 5 minuutjes van het metro-station Edgware road. Omdat we nog niet kunnen inchecken in het hotel, besluiten we om naar het Kings Cross station te gaan om daar perron 9 3/4 te bezoeken. Wie weet mogen we mee naar Zweinstein 😉

IMG_20160207_102716

Daarna besluiten we iets kleins te halen in de prêt à manger , ik neem een wrap met falafal , rode kool , etc. Na een halve heb ik al genoeg en de andere helft (waar ik niet ben aan geweest) wou ik eerst in de vuilbak gooien. Tot ik een dakloos persoon zag en aan hem vroeg of hij dat graag had. Deze persoon was hier heel gelukkig mee ! Goeie daad nummer 1 van vandaag!
Het is nog geen 14 uur (dan pas mogen we inchecken in het hotel) dus gaan we eventjes naar onze favoriete winkel op Oxfordstreet. Yes ,indeed! LUSH ofcourse. We besluiten niet na te denken over de prijzen en nemen onze tijd om optimaal te genieten!
Eens in Lush aangekomen, hebben we echt geluk! We kwamen een super lieve werkneemster tegen die ons een rondleiding gaf door de Lush Spa’s , de parfum gallerij en héél de winkel . We nemen zelfs de lift naar het bovenste verdiep en voor één keer heb ik geen schrik in de lift (Sint Maarten Ziekenhuis, deze lift ziet er zoo kleurrijk en blij uit. Please, denk hier over na tijdens de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Want gelukkige patiënten is toch waar we het voor doen? *puppy eyes*). We worden verwend met een heuse handverzorging (zaaaalig!) en verschillende producten worden met plezier uitgetest . Vele producten verdwijnen in ons mandje als gevolg. (Lieve schat, zei jij niet bij het binnengaan: doe jij maar geld op . Ik heb niets nodig ? 😉 ) . De aankoopjes kunnen jullie binnenkort zien in een blogpost!
Na een heerlijke shopsessie te hebben gehad in Lush, gaan we naar de auto om onze koffer te halen en gaan we naar het hotel. Onderweg naar het hotel komen we een hond tegen dat zijn leiband in zijn mond vasthield. Deze besloot om opeens een paar minuten naast mij te blijven lopen en ging mee met mij wandelen in plaats van met zijn baas. Gelach en plezier ten top!
Alles is uitgepakt in het hotel, een middagdutje hebben we gedaan en we gaan naar de skygarden van Londen. Ik had via een blog gelezen dat je hiervoor gratis tickets kon verkrijgen en zo een prachtig zicht over Londen kreeg. Als je dus naar Londen gaat, doet dit! Het uitzicht dat je krijgt is echt prachtig!
20160207_185926

Terug naar baker street (het station dichtbij ons hotel) en we gaan naar een Engelse pub iets eten. Ikzelf bestel fish and chips en vriendlief een hamburger. Dit samen met een fles wijn zorgt voor een fijne afsluiter van de eerste dag. Dat de frietjes eigenlijk echt niet lekker waren, zeiden we niet hardop 😉

Maandag 8 februari:

Genieten van een lekker ontbijtje en gelukkig zijn om te zien dat er zelfs fruitsap is !
Deze ochtend gaan we naar het wassenbeeldmuseum van Madame Tussauds . We hadden hier op voorhand tickets voor besteld waardoor we maar een kwartiertje moeten wachten voor we binnen mogen. We komen verschillende acteurs tegen zoals Leonardo DiCaprio en Colin Firth . Zo zijn we ook met de koninklijke familie van Engeland op de foto gegaan en hebben we zelfs Obama ontmoet 😉

MyImage (1)  photo (1)

Maar het gelukkigste waren we toen we zagen dat er wassen beelden van Star Wars waren! (Om deze te zien moest je £3 per persoon bijbetalen, maar omdat vriendlief en ik echt fan zijn, deden we dit met plezier!). We zijn onder andere op de foto gegaan met Han solo , R2-D2, C3PO, Yoda , een stormtrooper en Darth Vader. Toch vond ik het jammer dat BB8 er niet was, want ik ben echt verliefd op dit kleine robotje

photo

Na het genieten van Madame Tussauds besluiten we ergens in de buurt pasta te eten. Na de slechte frietjes van de avond ervoor , was deze pasta echt goddelijk. Vriendlief nam een pasta met een vierkazen saus en ik met een roomsaus met paddenstoelen . Samen met een tiramisu is dit echt genieten!
BeFunky Collage

In september 2015 waren we ook al een dagje naar Londen geweest maar dan met de grootouders van vriendlief. We zijn toen naar Harrods gegaan en waren Laduree gepasseerd. Omdat we toen geen tijd hadden om hier een afternoon tea te doen, hadden we aan de oma beloofd dat we dit zeker nu gingen doen. Dus zo gaan we nu naar Harrods en stoppen we in Laduree voor een heerlijke afternoon tea met een taartje . De thee is hier echt goddelijk en het gebakje is to die for.
Naast dit , kijken we ook rond in Harrods en zien we prachtige constructies uit Lego en worden verliefd op al het speelgoed dat hier staat! Als je in Londen bent, moet je hier echt eens naar toe gaan. Echt heel leuk om te doen!
FotorCreated

Na Harrods besluiten we naar Piccadilly Circus te gaan om te zien of we daar ticketten kunnen kopen voor een musical. We kunnen voor een redelijke prijs ticketten bemachtigen voor de musical Charlie and the Chocolate Factory .
Gelukkig als we zijn ,gaan we nog verder de toerist uithangen en wandelen we wat rond op Regent street en via een zijstraatje belanden we in de prachtige winkel Liberty . Daar zie ik dat ze een prachtige Nars-counter hebben. Ik kies een prachtig lippenpotlood uit en een prachtig blush/highlighter duo. Mooi opgemaakt en blij met m’n aankoopjes gaan we naar het hotel om ons om te kleden voor de musical deze avond. Ik ben gelukkig!
Omdat de musical tot ongeveer 23 uur duurt, gaan we snel eerst naar een McDonalds om een hamburger en frietjes te eten. Zelfs hier kunnen ze geen frietjes bakken (of ben ik nu zo verwend?)
Voldaan gaan we toch verder en gaan we naar het theater voor de musical.
Daar genieten we elke minuut. Wauw. Als je de kans hebt om een musical mee te maken in Londen, DOEN! Je kan het echt niet vergelijken met wat ze hier in België afspelen. De acteurs zijn geweldig, het theater is prachtig. De wijn is duur maar lekker en genieten doen we! Vriendlief was nooit een fan van een musical maar over deze stopt hij niet met praten. Zo enthousiast zijn we beide!

FotorCreated1

 

Zo , onbewust zit ik nu al aan meer dan 1200 woorden dus denk ik dat dit goed is voor een eerste artikel.
De andere twee dagen ga je kunnen vinden in een volgend artikel . Ik kan je al verklappen dat we het ziekenhuis passeren, de toerist uithangen en heel lekker op een luxe manier gaan eten 😉 .
Hopelijk zijn jullie benieuwd!

Bedankt voor het lezen!

Groetjes,
Esmee

 

Oja vergeet me niet te volgen via bloglovin , instagram en facebook .
Je zou me er een groot plezier mee doen! x

 

2 comments

  • esmee says:

   Nee inderdaad. Geef mij maar grond onder mijn voeten in plaats van water.
   De gebakjes waren goddelijk , echt waar! Maar de thee daar was ook echt overheerlijk <3!
   Bedankt voor je reactie <3

Geef een reactie