Deel 2 : Mijn 4 dagen in Londen : lichtpuntjes en meer

Hallo iedereen,

Een beetje nieuwsgierig geworden naar het vervolg van mijn vier dagen in Londen?
Ik kan je alvast verklappen dat deze terug vol lichtpuntjes staat !

Veel leesplezier!

Dinsdag 9 februari:

Vandaag staan we op tijd op want we gaan naar het Florence Nightingale museum. Deze dame is eigenlijk bekend als de grondlegster van de verpleging en als net afgestudeerde verpleegster moet ik in dit museum toch eens binnen¬†gaan? ūüėČ
We nemen de metro tot het Waterloo-station en ondertussen zien we het ziekenhuis van Londen én Mister Big Ben in de nabijheid. Wat een zalige plaats om te zijn. Ik voel me al helemaal thuis.
Het museum zelf bevindt zich aan de zijkant van het ziekenhuis (vandaar dat we hier langskomen). Wanneer we aankomen, heeft blijkbaar een klasje ook hetzelfde idee en moeten we lachen omdat al deze kleine kindjes zo schattig gekleed zijn.
Wanneer het museum eindelijk open gaat, mogen we naar binnen en krijgen we een kleine plattegrond mee van het museum. Eens het museum in , krijgen we heel veel informatie over wie Florence Nightingale was , hoe het komt dat ze verpleegkundige is geworden en wat ze verder heeft gedaan in haar carrière. Heel interessant maar eerlijk : voor mijzelf een lichte teleurstelling aangezien ik ook had gehoopt meer uitleg te krijgen over de evolutie van de verpleegkunde en niet enkel informatie over haar als persoon.
Na toch een aantal zaken te hebben bijgeleerd , passeer ik nog eventjes het winkeltje waar ik twee leuke souveniertjes heb gekocht die ik als verpleegkundige echt niet kon weerstaan ūüėČ
PicMonkey Collage

Na het museum besluiten we de rasechte toerist uit te hangen, zo besluiten we eens hallo tegen Mister Big Ben te zeggen, gaan we voorbij Westminster Abbey en komen we terecht op Trafalgar Square.
Wanneer we op Trafalqar Square komen, krijgen we zin in een koffietje en in plaats van naar pret a manger te gaan, zien we op het plein een koffiezaakje waar we besluiten iets te drinken.
Daar genieten we van een lekker koffie en zijn we even verbaasd wanneer we zien dat er iemand hier een koffie komt drinken en een badge rond zijn hals draagt waar het logo van Warner Bros op staat.
Wanneer onze batterijen zijn opgeladen , besluiten we verder te wandelen tot aan de Thames. Zo gaan we al eens kijken waar we die avond moeten zijn om te genieten van een heerlijke dinner cruise. Daar aangekomen besluiten we de metro te nemen tot in Leicester square omdat ik naar het snoepwinkeltje wil , waar we de avond ervoor gepasseerd waren.
Aangekomen op Leicester square en daar lopen we helemaaal verloren. We gaan langs in Chinatown (waar ik nergens binnen ga omwille van principes) en opeens komen we uit op Picadilly Circus.
Daar besluiten we dat het tijd is om iets te eten en na onze mindere ervaring met de Engelse keuken gaan we – again – voor een Italiaan. We kiezen om een lekkere pizza te eten bij Pizza Express samen met een flesje wijn .

PicMonkey Collage2

Na de pizza  en met de wijn in ons hoofd gaan we eventjes naar het hotel om een dutje te doen want het belooft een late avond te worden met de dinner cruise.
Het dutje is gedaan en ondertussen maken we ons al klaar voor het etentje. Ik doe niets aan mijn make-up buiten het bijwerken van mijn lippenstift (van Nars) en ik trek een feestelijk kleedje aan.
Wanneer we klaar zijn , nemen we de metro en gaan we tot in covent garden. We wandelen van hieruit dezelfde weg als de avond ervoor met de hoop het snoepwinkeltje wél te vinden.
Met resultaat! We gaan eventjes langs in het snoepwinkeltje , waar vriendlief een klein beetje zot wordt aangezien ze hier Milk Duds verkopen (Amerikaanse snoep dat je moeilijk aan geraakt in Belgi√ę) en we wandelen verder.
Ondertussen hebben we nog eventjes tijd en stoppen we bij een souvenir winkeltje. Hier koop ik al een verjaardagscadeautje voor het kindje van mijn beste vriendin (dat volgende maand één jaar wordt) en nemen we nog een souvenir mee voor onszelf en voor mijn ouders.
Dan is het tijd om naar de Thames te wandelen en in te checken op de boot voor een heerlijke dinner cruise. We mogen gelukkig onze jas en tassen achterlaten en mogen al op de boot gaan.
Daar wordt ons een tafeltje toegewezen en echt wauw, wat een geluk hebben we, we krijgen een tafeltje aan het raam waardoor we beiden een prachtig uitzicht hebben op de Thames en Londen!

PicMonkey Collage3

Hier worden we verwend qua eten. Echt sinds deze avond herzie ik mijn mening over duur eten in het geheel want wauw… Telkens als we ons bord zagen, dachten we: wauw, dat is ook niet veel maar damn, alle smaken kloppen en op het einde zit ik echt vol… Het eten was echt fenomenaal…
We worden hier behandeld alsof we de koning en de koningin zijn. Regelmatig komt er een ober langs om te vragen of alles naar wens is en wanneer we ons glas willen bij vullen , staat de ober daar al om dit voor ons te doen.
Deze avond was zo gezellig. We kregen een prachtig uitzicht (zowel opzij als voor ons ūüėČ ) , kregen super lekker eten, super lekkere wijn en we voelden ons echt speciaal. Ja, ik ben echt oprecht gelukkig !

PicMonkey Collage4

Woensdag  10 februari :

Vandaag is het onze laatste dag in Londen (mijn hartje breekt). We genieten nog een keer van een heel lekker ontbijt en ik neem de moeite om het personeel (dat elke ochtend klaar staat om het ontbijt aan te vullen zodat niemand iets tekort komt) eventjes te bedanken. Dit is een kleine moeite maar aan de reactie die ik kreeg , merk ik dat dit veel te weinig wordt gedaan en echt wel wordt geapprecieerd.
We pakken onze koffer in (met lichtjes duwen en trekken) en brengen deze naar de auto. De autokoffer zit vol en wij hebben nog een paar uurtjes tijd om te genieten van Londen.
We besluiten om naar Oxford Street te gaan en nog eventjes langs Lush te passeren. Daar koop ik een nieuw flesje Dirty Рparfum olie aangezien vriendlief deze ochtend zo slim is geweest om zijn flesje voor de helft leeg te gooien. We bedanken daar ook nog eventjes het personeel en in het speciaal één iemand voor onze geweldige rondleiding zondag.
Dan gaan we langs de Disney Store en ¬†oh god. Hier wil ik wonen… Hier verkopen ze een BB8 (van Star Wars) die je met je smartphone kunt besturen. Helaas kost het veel en zou mijn hondje Richi een hartaanval krijgen want anders ging BB8 met mij mee naar huis.
Op de laagste verdieping zien we de koets van Assepoester en ik kan het toch niet laten om hier eventjes in te gaan en me als een echte prinses te voelen! Deze winkel is echt magisch…

PicMonkey Collage5

We wandelen rustig verder Oxford street af, maar omwille van een lege portemonnee doen we niet te zot. Zo gaan we enkel nog een souvenir winkel binnen om een cadeautje te kopen voor een vriend zijn verjaardag (echt , deze cadeau is hilarisch!) en we kopen een kaartje voor de oma van vriendlief omdat het dankzij haar is dat we deze trip kunnen doen.
Omdat het ondertussen al 12 uur is gepasseerd gaan we langs een *again* Italiaan om een lekker pasta te eten en een cappuccino te drinken. We genieten hier echt enorm van en hebben spijt dat het onze laatste dag is.
Daarna gaan we nog even langs Regent street en gaan we in Hamley’s binnen. Dit ¬†is een reusachtige speelgoedwinkel. Deze winkel telt 6 verdiepingen in totaal en overal zie je personeel spelen met speelgoed. Geweldig! Gelukkig dat we nog geen kindjes hebben want anders waren we blutter dan blut … Hier zijn we toch 2 √† 3 uur binnen.

PicMonkey Collage6

Op Piccadilly circus nemen we de metro tot Regents park en gaan we hier nog een wandeling doen. Dit stond eigenlijk op ons to do-lijstje van in het begin maar het kwam er nooit van. Tot nu…
We gaan hier voor de laatste keer afternoon tea drinken en in de terugweg zie ik een eekhoorntje. Mijn dag is goed!
Na afscheid te nemen van het metro-station Baker street, gaan we nog eventjes drank en eten inslaan voor de terug rit.

PicMonkey Collage7
Rond 17 uur nemen we de auto terug naar Dover om daar de ferry te nemen.
Wanneer we zijn aangekomen in Dover kunnen we de ferry een uur vroeger nemen (die uiteindelijk een halfuur vertraging had).
Daar heb ik geluk want de zee is milder dan in het opgaan. Wel heb ik nog wat last van misselijkheid maar deze valt goed mee tegenover zondagochtend.
Rond 1 uur zijn we thuis , praten we nog wat bij met m’n ouders (ze bleven wakker tot ik thuis kwam) en om 2.30 uur liggen we in ons bedje.

Spijtig genoeg zit de trip er al op. We hebben genoten van al het lekkers rondom ons, hebben té goed geshopt en enorm genoten van het uitzicht en mekaar.
Wanneer we terug in Belgi√ę waren, hadden we al meteen afgesproken : Londen, je ziet ons nog zeker terug! Wanneer weten we nog niet, maar lang zal het niet zijn!

 

Zoals jullie hebben gemerkt, hebben we enorm veel geshopt en ja, ik weet het , ik heb hier nergens een foto van gepubliceerd. Dit omdat er vrijdag 19 februari een artikel online komt waarin ik jullie alles laat zien wat we hebben gekocht ;-).

Hopelijk vonden jullie het een fijn artikel om te lezen en zie ik jullie vrijdag terug?

Bedankt voor het lezen!

Groetjes,
Esmee

Oja vergeet me niet te volgen via bloglovin , instagram en facebook .
Je zou me er een groot plezier mee doen!

4 comments

  • esmee says:

   Zeker doen! Al is het maar voor een dagje dat je gaat (heb ik in September 2015 gedaan en is ook erg fijn). Als je er bent geweest, laat je mij dan weten wat je ervan vindt?
   Bedankt voor je reactie <3

  • esmee says:

   Ja, die dinner cruise was erg fijn. Ik denk er echt met een grote glimlach aan terug.
   Haha, inderdaad, daar had ik Chinatown ook angst voor.
   Hun beleid qua dierproeven staat me ook niet aan, vandaar dat ik zo weinig mogelijk hun steun (alhoewel ik nog steeds graag Chinees eet, maar dan wel hier in Belgi√ę, haha :D)
   Bedankt voor je reactie <3

Geef een reactie