Doelen : Maart

Hallo iedereen!

Ondertussen is het al Maart (wauw tijd vliegt!) en het lijkt mij leuk om elke maand stil te staan bij de doelen waar ik de komende maand op wil letten.
Door elke maand een paar doelen uit te kiezen om op te letten, blijf ik zo aan mezelf werken zonder dat het saai wordt. Uiteindelijk de beste versie van jezelf worden is toch wat we allemaal willen?
Dus heel veel leesplezier!

persoonlijk

De drie doelen die ik voor mezelf op persoonlijk vlak heb gemaakt zijn de volgende:

  1. Zien dat ik elke dag voldoende slaap hebt: Sinds 1 maart ben ik beginnen te werken als verpleegkundige met de nodige afwisselende shiften. Zo moet ik voor een vroege shift om 7 uur beginnen en dat betekent dat ik dan al moet opstaan om 5 uur. Ik merk toch wel dat ik echt mijn slaap nodig hebt, dus ik ga proberen deze maand erop te letten dat ik zeker elke nacht 7 à 8 uur slaap hebt. Ik heb mijn rust gewoon echt nodig , zeker de eerste maand, dus is het echt belangrijk dat ik hier over waak.
  2. Voldoende drinken : Oké , ik beken! Ik ben zo’n persoon dat tegen iedereen verkondigd dat het o-zo belangrijk is om voldoende te drinken voor dan zelf te constateren dat ik op een dag soms maar 500 ml heb gedronken… Zeer slecht voor je lichaam, inderdaad. Daarom ga ik proberen deze maand er op te letten dat ik voldoende drink  (dus ongeveer 1,5 liter water). Op het werk zal dit beter lukken als thuis , aangezien ik op het werk mijn drinkbus zet op de verzorgingskar waardoor ik er aan wordt herinnerd om te drinken. Thuis werkt dit op de één of andere manier niet voor mij dus daar ga ik nog een oplossing voor moeten verzinnen om ook thuis voldoende te drinken. Let’s see if I can do this!
  3. Meer genieten van de natuur: Woensdag 24 februari heb ik afgesproken met de lieve Sandra van misspaperfection en zij heeft mij laten genieten van de kruidtuin van Leuven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het echt zalig vond om daar te zijn en te genieten van de natuur. Dit deed mij echt zoveel deugd, dat ik echt ga proberen dit meer te doen. Al is het dat ik meer geniet van gewoon buiten komen en te zoeken naar kleine mooie prachtjes in de natuur/buitenlucht.

 

verzorging

Naast doelen op persoonlijk vlak , heb ik voor mezelf ook drie doelen op verzorging/beauty vlak gemaakt. Hier op mijn blog sta ik ook heel veel stil bij beauty/verzorging en zelf vind ik het ook een belangrijk vlak aangezien dit me helpt om me beter in mijn vel te voelen.

  1. 2 keer per maand een gezichtsmaskertje op doen: Een gezichtsmasker aanbrengen bij mezelf vind ik echt genieten. Gewoon 10/15 minuutjes stil zitten en niets doen , zalig! Echt , ik hou van gezichtsmaskertjes. Moest je mijn stash zien, zou je het snel doorhebben. Unfortunately peanutbutter , doe ik dit echt veel te weinig. Denk dat het ondertussen van het vorige jaar geleden is dat ik nog eentje heb aangebracht. Tijd dus dat ik er nog eentje aanbreng. Een keer in de twee weken eentje aanbrengen is best haalbaar toch?
  2. Een routine maken van mijn handen goed te verwennen : Nu ik werk als verpleegkundige ben ik heel de dag in de weer met mister handalcohol (yippiee). Zoals gekend bij velen zorgt deze geliefde meneer er voor dat je handen toch een stuk uitdrogen (desondanks dat er glycerine inzit) waardoor het echt aangeraden is om voldoende handcreme te smeren. Gelukkig zijn ze bij mij op het werk hier op voorzien en liggen er tubes handcreme op de afdeling om onze handen regelmatig in te smeren. Maar je voelt hem al komen zeker? Ik ben op dit vlak een nerd/verwend nest… Ik heb gewoon graag mijn eigen tube dus ik ga er deze maand voor zorgen dat ik in mijn kastje een tube heb liggen, in mijn handtas één heb steken en dat ik één naast mijn bed heb staan. Als ik al deze tubes zie liggen, zal ik er hopelijk wel voldoende aan worden herinnerd om mijn handen meerdere keren per dag te verwennen. Daarnaast heb ik de meest goddelijke handscrub ooit thuis staan (van Lush ofcourse! Review volgt !) en wil ik voor mezelf dit 1 maal in de twee weken doen. Misschien dat ik dit kan koppelen met doel 1 ?
  3. Mijn make-up eraf halen voor het slapen gaan: Mensen die tegen mij zeggen dat ze zich niet meer kunnen herinneren wanneer ze voor het laatste met make-up zijn gaan slapen, die verdienen een grote schouderklop van mij. Echt waar. Ik ben hier namelijk zooo slecht in. Zelf weet ik wel dat dit enorm slecht is voor je huid, maar hé, ik ben gewoon echt lui… Als ik echt te moe ben , doe ik meestal à la zombie mijn pyjama aan en kruip ik in mijn bed. Dat ik nog make up op mijn gezicht heb zitten, vergeet ik dan of wordt ik pas aan herinnerd als ik in mijn bedje lig en als ik er eenmaal in lig, dan ben ik nog luier dan lui en wil ik er gewoon niet meer uitkomen . Omdat ik deze maand ga moeten wennen aan de verschillende shiften die ik ga moeten werken, mag ik dus echt niet vergeten om dit er af te halen. Al is het met een ontsminkingsdoekje, dat is beter als niets… Als jullie trouwens een ideaal product kennen (dat niet getest zijn op dieren) om snel en efficient je make-up eraf te halen, dan hoor ik het graag van jullie!

 

Zo dat waren mijn 6 doelen voor deze maand. In april kan je een gelijkaardig artikel vinden maar daar zal ik deze doelen dan eerst kort bespreken.
Hopelijk vinden jullie het een fijn artikel om te lezen!

Bedankt om het te lezen en ik zou het super fijn vinden als je een reactie nalaat.

Knuffel,

Esmee

Geef een reactie