Review: Lush – Dreamtime temple balm

Hallo iedereen!

Vandaag ga ik het hebben over een product dat jou beloofd om heerlijk te slapen. Klinkt goed niet?
Als je nieuwsgierig bent naar welk product en of het zijn belofte waarmaakt , lees dan snel verder!

20160217_151828

Zoals je het op de afbeelding kunt zien, ga ik het hebben over de Lush Dreamtime Temple balm. Op de verpakking staat : Laat de verzachtende lavendel en kamille je naar de meest rustige plekken brengen.
Deze balsem zou er dus voor moeten zorgen dat je rustiger wordt en sneller in slaap valt.

hoe gebruik je dit? 

Je wrijft over het product met je vinger en door je lichaamswarmte smelt de balsem een beetje. Het product dat op je vingertoppen zit smeer je dan op je slapen, je polsen, achter je oren, …
Door het op deze bepaalde punten te smeren, kalmeert je lichaam door de geur en zou je sneller in slaap vallen.

Voorbije maand en weken waren hectisch : ik begon met werken (onregelmatige shiften) , dus mijn lichaam heeft niets van ritme. Waar ik de ene keer om 5 uur eruit moet (en dus rond 21 uur moet slapen) , moet ik de andere keer pas rond 9 uur eruit (en val ik pas in slaap rond 23 uur). Vooral als ik een vroege shift heb, merk ik dus dat ik het moeilijk vind om om 21 uur in slaap te vallen (om zo aan mijn 8 uur slaap te geraken). Wat ik dan doe , is deze temple balm erbij nemen, een beetje op mijn slapen smeren, op mijn polsen, onder mijn neus. Zo ruik ik de heerlijke lavendel geur (die gemengd is met de geur van camille). Het helpt mij als ik dan ook al rustig ben . Als ik ’s avonds enorm gejaagd ben en enorm nerveus ben, dan helpt het niets voor mij. Dan blijf ik nog steeds x – aantal uur wakker voordat ik in slaap val.

20160217_151854

Ingrediënten : 

Organische jojoba olie (Simmondsia chinensis) , Organische Castor Olie (Ricinus communis) , Candelila wax (Euphorbia cerifera), Lavendel olie (Lavandula angustifolia), Ginger olie (Zingiber officinale) , Sandalwood Oil (Santalum austro-caledonicum vieill and Fusanus spicatus), Chamomile Blue oil (Matricaria chamomilla), Jasmine Absolute (Jasminum grandiflorum), *Benzyl Benzoate , *Citral, *Eugenol, *Farnesol, *Geraniol, *Limonene , *Linalool, Perfume

Wat ik leuk vind aan dit product zelf ? Het feit van het veganistisch is . Het bevat dus geen producten die van dierlijke afkomst zijn.

 

20160217_151913

Eindconclusie : 

Het is een fijn product, dat volledig doorzichtig op je huid is (zoals je op bovenstaande foto kunt zien). Je ziet er dus niet gek uit voor het slapen gaan. Het product doet echt zijn werk tenzij mijn adrenalinegehalte te hoog is door de stress. Dan werkt pure lavendelolie het beste . Ik vind het zeker een aanrader en als je de kans hebt om dit product te kopen (via the lush kitchen of als je in Lush oxford street bent) raad ik je aan dit zeker te doen!

Lush test ook niet op dieren en dit product zelf is veganistisch, wat helemaal leuk is!
Helaas kan je dit product niet via de website van lush kopen , tenzij via de website van Lush UK als het in the Lush kitchen gemaakt wordt. Dus ofwel moet je daarop wachten ofwel moet je snel een tripje naar Londen plannen, daar naar Lush Oxford Street gaan , want daar is dit product ook te koop! (Elke reden is goed om naar Londen te gaan, geloof mij 😉 )

Heb jij dit product al geprobeerd of iets gelijksaardigs ? Wat vind jij er van?

Groetjes,

Esmee

6 comments

  • esmee says:

   Hoi! Sorry voor de hele late reactie. Ik heb ongeveer 8 euro voor deze temple balm betaald. Probleem is : je kan hem enkel in Lush Oxford Street (Londen) kopen of via the Lush Kitchen (maar dan moet je geluk hebben dat hij nog eens in productie komt).
   Hij is echter wel zijn geld waard!
   Groetjes,
   Esmee

 1. Miss Paperfection says:

  Oh met lavendel! Lijkt me heaven. Normaal gezien gebruik ik een pillow spray met lavendel maar onlangs werd de formule veranderd en nu ben ik er dus niet meer zo’n fan van dus deze wil ik zeker wel eens proberen.

  • esmee says:

   Oei, dat is inderdaad wel jammer. Als je wilt maak ik er anders een sample van , dan kan je hem toch is uit testen voor een paar keer. Als hij je dan bevalt, dan weet je wat er op je verlanglijstje staat voor als er nog is iemand naar Londen gaat hé 😀

Geef een reactie