Simply talks : Werken, werken en nog meer werken (maar toch genieten)

Hallo iedereen,

18 dagen is het ondertussen geleden dat ik nog eens iets heb laten horen van mezelf hier. Oeps… Ik was zo druk met werken en andere zaken, waardoor ik mijn geliefde blog wat uit het oog ben verloren. Om jullie toch wat meer te vertellen over wat er de voorbije maand is gebeurd, heb ik Simply talks in het leven geroepen. Mijn nieuwe rubriek waarin ik artikels ga plaatsen als ik nood heb aan gewoon wat te kletsen. Hopelijk vinden jullie dit leuk!

 

Werken als verpleegkundige

Ondertussen ben ik al meer dan een maand aan het werken als verpleegkundige en wauw… Op deze tijd heb ik al zoo veel bijgeleerd… Waar je als studente denkt , klaar te zijn om te werken en het kéi goed te doen als verpleegkundige, had ik gedurende de voorbije maand het gevoel dat ik niet zo schitterend deed (wat niet zo is volgens de collega’s , fijn om te horen!). Dit ligt deels aan mijn gebrek aan zelfvertrouwen (dat al verbeterd is tegenover vroeger maar toch…) en het feit dat ik in mijn beroep als verpleegkundige héél perfectionistisch ben… Zo ben ik stilaan mijn angst voor telefoongesprekken aan het overwinnen (iets dat ik dus echt niet graag doe… Telefoneren. Je kan de andere persoon totaal niet inschatten en vaak komen dingen die je zegt heel anders over, dus telefoneren? nee dank je…) en mijn angst voor dokters 😀 (als studente was ik iemand dat altijd de dokters ontweek , omdat ik op de één of andere manier zo onder de indruk was van hun gezag haha :-D).
Maar wat voor mij ook veel doet is het feit dat ik super goed omringt ben door fijne collega’s. Je kan zeggen wat je wilt,  maar collega’s zijn een heel belangrijk onderdeel als je in teamverband werkt. Als je collega’s hebt waar je één keer is tegen kunt zagen als je een mindere dag hebt en waar je gewoon u eigen bij kunt zijn, dan doe je u werk ook gewoon veel beter omdat je u goed voelt op je werk. Ik kan dus echt wel oprecht zeggen dat ik heel gelukkig ben met mijn collega’s.

 

Quality time met vriendlief en andere vrienden

Buiten het feit dat ik full-time werk, heb ik ondertussen al bijna twee jaar een relatie met de liefste jongen op aarde. Dit wilt dus ook zeggen , dat wanneer ik vrije tijd heb, er veel tijd naar hem gaat. Wij proberen mekaar toch 5 dagen van de 7 te zien (hoe meer hoe liever!) en ik merk dat wanneer wij bij mekaar zijn, wij het echt belangrijk vinden om samen iets te doen en niet gewoon samen te zijn en ondertussen ons eigen ding te doen.
Tegenwoordig is wij – tijd echt quality time en gooien we onze smartphone aan de kant .
Naast mijn vriend , heb ik ook een paar lieve vriendinnen en vrienden en die probeer ik ook te onderhouden. Dat ik daar niet echt super goed in ben, weten ze en ze nemen mij dit gelukkig niet kwalijk. Zo heb ik deze maand eindelijk tijd gehad om met een lieve vriend en zijn geweldige vriendin af te spreken. We spraken af in Mechelen en zijn in Heffen Italiaans gaan eten. Dit was echt een fijne avond! Die avond heb nog een drinktas gekregen van Londen (Yippie!) als verlaat verjaardagscadeautje. Dat ik hier heel blij mee ben ,is duidelijk denk ik? 😀

 

Lezen is hetzelfde als eventjes in een andere wereld duiken. 

In Maart ben ik eventjes ziek geweest (leve de griep!) en wat doe ik als ik veel tijd heb ? Lezen! Zo kocht ik mijn toen drie nieuwe ebooks via bol waarvan ik ondertussen ééntje volledig heb uitgelezen. Hiervan kan je zeker een review verwachten , want het is een heel fijn boek! Ondertussen ben ik in mijn volgend boek bezig (maar de titel ontglipt me eventjes).
Lezen is iets dat ik altijd al graag heb gedaan (en het voorbije jaar zeker sinds ik een ereader heb). Zo ben ik iemand dat je echt met rust moet laten als ik lees, want je mag zeggen wat je wilt, ik antwoord toch niet.

 

Project empty en project pan

Zoals jullie wel hebben kunnen lezen , ben ik sinds 1 april gestart met een project empty.  Dit wilt zeggen dat ik een aantal producten opzij heb gezet dit ik wil opgebruiken (liefst voor 30 juni). Zo maak ik ruimte voor andere fijne producten. Echter maakt dit voor mij ook deel uit bij het consuminderen. Zo hou ik mijn opgemaakte producten bij en sinds ik dat doe, ben ik echt gemotiveerder om producten op te maken . Zo ben ik ook met een project 10 pan begonnen , maar dan specifiek voor make-up. Ik moet eerlijk zeggen dat het mij gewoon niet meer gelukkig maakt om te zien hoeveel blushes ik heb (en die ik niet gebruik…) etc. Dus probeer ik echt mijn producten op te maken en wil ik echt in de toekomst een kleinere stash hebben met alleen maar producten die ik echt super fijn vind.

 

Zo, dit kletspraatje deed me wel deugd eerlijk gezegd! Gewoon eventje praten over vanalles en nog wat. Fijn! Voor mij is dit artikel echt voor herhaling vatbaar!

Hopelijk vinden jullie het ook fijn?

Groetjes,
Esmee

Geef een reactie