Review: Lush – Salted Coconut handscrub

Hallo iedereen,

Wat is het lang geleden dat ik nog een review heb getypt. Maar hé, ik kan het niet missen dus hier ben ik weer met een review, namelijk één van mijn favoriete merken: u kan het al raden, jawel! Lush!

20160212_145458

Zoals jullie hebben gezien, heb ik dit product een tijd geleden in Londen gekocht. Dus ik heb ondertussen uitgebreid de tijd gehad om het testen en vooral : graag te zien. Want ik kan jullie al een kleine spoiler geven : I love it!

Maar ik ga jullie eventjes een kijkje geven in de ingrediënten (ikzelf hecht hier geen belang aan , maar ik weet dat er mensen zijn die dit wel doen).

Ingrediënten :

Fine Sea Salt, Glycerine, Fresh Lemon Infusion (Citrus Limonum), Organic Silken Tofu, Japan wax (Rhus Succedanea) , Sodium Cocoamphoacetate , Argan Oil (Argania Spinosa), Cupuacu Butter (Theobroma grandi forum) , Extra Virgin Coconut Oil (cocos nucifera), Perfume, Neroli Oil (Citrus Aurantium amara), Hydroxycitronellal , Amyl cinnamal , *Geraniol, *Farnesol, *Limonen, *Linalool
* : komt van nature voor in etherische oliën

Wat lush zelf zegt: Neem met een lepel een royale hoeveelheid op natte handen en scrub deze. Geef vooral aandacht aan ruwere gedeelten. Om vuil te verwijderen (of voor een goede scrubbeurt), gebruik dit product op droge handen.

20160212_145554

Wel zo ziet het product eruit als je het deksel van het potje haalt. Het ziet er uit als een heerlijke, romige substantie met fijne korreltjes. Mensen die mij goed kennen weten al dat ik eerder fan ben van grovere korrels. De geur is wel apart. Je ruikt de kokosnoot wel maar het is niet overheersend en dat vind ik wel fijn. Verder ben ik wel fan van de verpakking: ik haal dit product eruit met een proper lepeltje en het feit dat je de verpakking kunt binnenbrengen (met 4 anderen) voor een gratis gezichtsmaskertje vind ik geweldig!

20160212_145631

Zo ziet het product eruit als je het eruit neemt : je ziet het haas niet maar er zitten heel fijne korreltjes in. Wat ik doe: ik laat een beetje water in mijn wasbak lopen , bevochtig mijn handen en dan haal ik met een lepeltje product eruit (één theelepeltje is genoeg voor beide handen). Daarna doe ik alsof ik mijn handen enorm goed was (in de zin van : zoals ik het op school heb geleerd, hihi!)  en de fijne korreltjes halen de dode huidcellen weg. Ik spoel af en ik blijf over met zachtere (in mijn beroep is het haas onmogelijk om perfect zachte handen te hebben) handen. Ik smeer daarna mijn handen in (voor de ultieme verwentip : breng voldoende handcreme aan , doe handschoenen erover en laat dit 15 minuutjes in werken).

Ik gebruik dit product 1 maal per week voor het slapen gaan (ik heb namelijk katoenen handschoenen die ik erna aandoe. Heerlijk!).

Zoals jullie merken, vind ik dit een heel fijn product. Lush is een merk dat gekend staat voor zijn strijd tegen dierenleed en dat met als gevolg ook niet op dieren test. Het is een merk dat daarnaast ook zijn steentje bijdraagt aan een fijner milieu (door middel van hun recyclagebeleid i.v.m. de lege potten).
Het product zelf doet goed zijn werk en is een aanrader voor mensen die van handverzorging houden.
Het enige minpuntje ? De geur… Ik zeg het : ik vind hem apart en niet op de fijne manier.

Deze salted coconut scrub kost €13 en kan je vinden via deze link .

Hebben jullie al een handscrub geprobeerd ? Zo ja , de welke ? Zo nee, ben je bereid het een kans te geven?

 

Geef een reactie